Creatief Strateeg

Solliciteer nu

Creatief Strateeg (Influencer Marketing)

Ben jij de Creatief Strateeg die wij zoeken? Bij First geen gebrek aan ambitie, creativiteit en spraakmakende ideeën. Maar hoe breng je deze ideeën over tijdens pitches en belangrijke klantbezoeken? Wij zoeken iemand die helemaal begrijpt hoe je aan de hand van data en kennis, van huidige maatschappelijke trends, campagnes kan onderbouwen naar de klant toe. Die weet waar klanten zoals Heineken en Kruidvat naar op zoek zijn. Ben jij deze schakel tussen creatief en account met een hart voor influencer marketing? Lees dan vooral verder, want dan zoeken we jou!

Full-time · Singel 102h

Over de functie

Onze klanten zijn belangrijk voor ons. Nieuwe of langlopende samenwerkingen: jij denkt met ze mee, voorziet ze van advies en stelt jezelf op als de echte influencer marketing expert die jij bent. Zo ben jij altijd op de hoogte van de laatste hypes en trends en weet jij nuttige marktinzichten te geven door middel van data uit kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Je geeft je klanten belangrijke inzichten en helpt ze bij strategische keuzes op het gebied van influencer marketing.

Daarnaast kan jij creatieve strategieën begrijpelijk op papier krijgen, zodat de klant snapt wat de bedoeling is en waarom deze ideeën zijn gekozen. Ten slotte kan jij de betrokken creatieven op een duidelijke manier briefen zodat ze weten wat er van hen verwacht wordt. Een beetje competitief mag je best zijn, want pitches binnenslepen - daar krijg jij energie van. Net als het winnen van belangrijke awards binnen de marketingwereld. Jij bijt je graag ergens in vast en weet hoe je succesvolle cases in moet zenden om de jury te overtuigen. 

Over First

De naam First hebben we niet zomaar. First was het eerste influencer marketing bureau van Nederland en bestaan al sinds 2009. Inmiddels bedenken we creatieve influencer campagnes en strategieën voor namen als Heineken, Kruidvat, Rijksmuseum, Cetaphil en Douwe Egberts. We hebben in al die jaren veel moois kunnen creëren, toch blijven we altijd met beide benen op de grond. We hebben een nuchter karakter, gaan voor kwaliteit en houden het graag persoonlijk. Met zowel klant als influencer.

In ons kantoor, gelegen aan een van de mooiste grachten van Amsterdam, heerst een goede sfeer, wat we erg belangrijk vinden. Zo houden we regelmatig borrels en gaan we elk jaar met z’n allen naar de zon. Oh ja, en op je verjaardag ben je vrij - sowieso. 

Wat zoeken we in jou

Jij bent dé specialist op het gebied van influencer marketing, en weet als geen ander hoe je nieuwe en bestaande klanten kunt overtuigen dit op de beste manier in te zetten. Je kent ze, denkt met ze mee, overtuigt ze waar nodig en neemt ze aan de hand in het influencer landschap. Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk en je bent niet bang voor een volle agenda. Sterker nog, jij blijft positief, rustig, en een sterke motivator voor je collega’s. Jij vindt het daarnaast ook nog eens een uitdaging om klanten mee te nemen in de wereld van influencer marketing tijdens creatieve klantworkshops.

Jij bent daarom…

 • Analytisch en communicatief sterk.

 • Sterk in het vertalen van data naar nuttige marktinzichten.

 • Sociaal en positief.

En hebt...

 • Affiniteit met influencer marketing.
 • Ervaring met marktonderzoek.
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare rol.

Wat bieden wij?

 • Een inspirerende werkomgeving met een informele sfeer.

 • Verantwoordelijkheid.

 • Een goed salaris.

 • 25 vakantiedagen per jaar.

 • Optie om gedeeltelijk vanuit huis te werken.

 • Een goede pensioenregeling.

 • Lekkere lunch en goede koffie.

 • Leuke borrels.

 • Jaarlijkse trip naar een mooie zonnige plek.

Wanneer kan je beginnen?

Het liefst hebben we je morgen al aan ons bureau, maar laten we het daar nog even over hebben!